Energiebesparend

Waarom zijn energie-efficiënte materialen duurzamer? Het zit 'm in de productiemethode: deze materialen worden vervaardigd met minstens 40% hernieuwbare energie of zijn zelfs klimaatneutraal. Het doel van energiezuinige productie is het verminderen van negatieve milieu-effecten bij het maken van (print)producten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van duurzame energiebronnen zoals zonne- of windenergie, terwijl er minder wordt geleund op minder energiezuinige materialen en grondstoffen. Denk hierbij aan het inzetten van recyclebare en circulaire materialen.

Wat maakt energiebesparende materialen zo waardevol?

Minder broeikasgasuitstoot

Het gebruik van energie-efficiënte productiemethoden resulteert in een lagere uitstoot van broeikasgassen, zoals koolstofdioxide (CO2). Dit draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering en vermindert negatieve milieueffecten.

Afvalvermindering

Energiezuinige productieprocessen zijn efficiënter in het gebruik van grondstoffen en materialen, wat resulteert in minder afval. Dit bevordert duurzaamheid door het verminderen van de hoeveelheid afval die anders gestort of verbrand zou moeten worden.

Positieve invloed op het milieu

Het toepassen van energie-efficiënte productiemethoden vermindert de negatieve impact van productieactiviteiten op het milieu. Dit omvat het behoud van natuurlijke hulpbronnen, het behoud van ecosystemen en de bescherming van biodiversiteit. Kies voor energie-efficiënte materialen en draag bij aan een duurzamere toekomst!

Onze Keurmerken

Recyclebaar
Deze materialen kunnen na gebruik gerecycled worden.
Lees meer

Hergebruik
Materialen die voor minstens 70% uit gerecycled materiaal bestaan.
Lees meer

Herkomst
Deze producten worden vervaardigd met lokale materialen.
Lees meer

Inkt op waterbasis
Materialen die bedrukt worden met milieuvriendelijkere inkten op waterbasis.
Lees meer

PVC Vrij
Deze materialen worden vervaardigd zonder gebruik te maken van PVC.
Lees meer

Verantwoord Materiaal
Deze materialen worden onder goede omstandigheden gemaakt.
Lees meer