Recyclebaar

Recyclebare materialen onderscheiden zich in duurzaamheid doordat ze na gebruik een tweede leven krijgen als nieuw product. Het recyclen van materialen helpt de productie van nieuwe grondstoffen te verminderen en verlaagt de benodigde energie voor zowel de productie als verwerking ervan.

Belangrijk om te weten: Recyclebaarheid is slechts één fase van het proces, en het daadwerkelijk recyclen kan milieueffecten hebben. Recyclen vraagt energie, infrastructuur en heeft zijn grenzen. Daarom is het essentieel om ook te focussen op het verminderen van afvalproductie en het efficiënt benutten van natuurlijke hulpbronnen.

Waarom kiezen voor recyclebare materialen?

Vermindering van grondstofgebruik

Maak een verschil voor onze planeet! Het gebruik van recyclebare materialen, zoals gerecycled papier en karton, vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen. Dit leidt tot minder bomenkap en een verminderd gebruik van natuurlijke hulpbronnen, waardoor ecosystemen en biodiversiteit behouden blijven.

Energiebesparing

Bespaar energie en verklein je ecologische voetafdruk! De productie van recyclebare materialen vergt over het algemeen minder energie dan het maken van nieuwe materialen. Het hergebruik en recyclenproces heeft een lagere impact op het milieu dan de productie van gloednieuwe materialen.

Vermindering van afval

Zeg vaarwel tegen overvolle stortplaatsen en vervuiling! Het gebruik van recyclebare materialen resulteert in minder afval op stortplaatsen, wat bijdraagt aan het voorkomen van vervuiling van land en water. Maak deel uit van de oplossing en verminder jouw impact op het milieu.

Onze Keurmerken

Energiebesparend
Materialen worden vervaardigd met minstens 40% hernieuwbare energie.
Lees meer

Hergebruik
Materialen die voor minstens 70% uit gerecycled materiaal bestaan.
Lees meer

Herkomst
Deze producten worden vervaardigd met lokale materialen.
Lees meer

Inkt op waterbasis
Materialen die bedrukt worden met milieuvriendelijkere inkten op waterbasis.
Lees meer

PVC Vrij
Deze materialen worden vervaardigd zonder gebruik te maken van PVC.
Lees meer

Verantwoord Materiaal
Deze materialen worden onder goede omstandigheden gemaakt.
Lees meer