PVC-vrij

Deze materialen worden vervaardigd zonder gebruik te maken van PVC in hun productieproces. Waarom zijn recyclebare materialen duurzamer?

Materialen zonder PVC zijn in principe duurzamer omdat ze geen polyvinylchloride (PVC) bevatten. Hoewel PVC enkele voordelen heeft, kan het ook schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. De productie en verwerking van PVC kunnen milieuproblemen veroorzaken door de uitstoot van giftige stoffen. Bovendien is PVC slecht afbreekbaar, vooral wanneer het is verweven met andere stoffen zoals polyester in bannermateriaal.

Vanwege deze negatieve effecten zijn er in de afgelopen jaren meer alternatieven ontwikkeld, waaronder PVC-vrije materialen. Deze materialen worden geproduceerd met behulp van alternatieven zoals polyester, nylon of canvas.

Wat zijn de voordelen van PVC-vrije materialen?

Milieuvriendelijkheid

PVC-vrije materialen zijn over het algemeen milieuvriendelijker dan materialen die PVC bevatten, aangezien PVC wordt geproduceerd uit niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen.

Verminderde uitstoot van schadelijke stoffen

De productie en verwerking van PVC kunnen gevaarlijke chemicaliën en verontreinigende stoffen vrijgeven, terwijl PVC-vrije materialen doorgaans een lagere milieu-impact hebben en de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen.

Recyclinggemak

PVC-vrije materialen zijn vaak gemakkelijker te recyclen dan PVC-materialen en hebben een langere levensduur, waardoor bijgedragen wordt aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie.

Onze Keurmerken

Energiebesparend
Materialen worden vervaardigd met minstens 40% hernieuwbare energie.
Lees meer

Hergebruik
Materialen die voor minstens 70% uit gerecycled materiaal bestaan.
Lees meer

Herkomst
Deze producten worden vervaardigd met lokale materialen.
Lees meer

Inkt op waterbasis
Materialen die bedrukt worden met milieuvriendelijkere inkten op waterbasis.
Lees meer

Recyclebaar
Deze materialen kunnen na gebruik gerecycled worden.
Lees meer

Verantwoord Materiaal
Deze materialen worden onder goede omstandigheden gemaakt.
Lees meer